Din Bucuresti

In unele zile, Bucurestiul e un oras pe care nu il inteleg. Are o personalitate proprie, asta e clar. Si o culoare locala, desigur. De fapt, mai multe. Bucurestiul e imbinarea intre explozii de culori si griuri stinse.

E un oras unde vezi tigani batand batrani pe bulevardele luxoase si luminate. Taximetristi iesiti la scandal cand tu esti inca in masina lor. Pitzipoance care isi imping de la spate masculii la bataie pe stradutele din centru. Restaurante unde meniul pentru o persoana costa cat salariul minim pe economie, printre cladiri aproape prabusite. Muncitori libidinosi care fluiera, fara exceptie, la orice misca pe strada, indiferent de aspect – cele care plac muncitorilor se aleg cu o suita de complimente pe care nu si le-ar fi dorit vreodata, iar cele care nu se ridica la nivelul lor au parte de un lung moment penibil in care li se exploateaza taios si vulgar toate defectele. Bulevarde intregi cu cersetori si oameni care trag de tine sa iti puna o intrebare pentru diverse sondaje. Babe care arunca sacosele de la usa tramvaiului pana la un scaun liber, nu cumva sa ii ocupe altcineva locul. Vitrine vechi si prafuite in care se zaresc produse la fel de vechi si nebagate in seama. Cladiri inalte, de sticla, care sufoca orasul din ce in ce mai mult. Cladiri vechi si frumoase, abandonate si luate in grija de tigani. Hoti, de care iti e teama intotdeauna si de care te feresti cat poti de mult. Statui mari si frumoase, puse prost, in fata unor cladiri de sticla cu care n-au nici in clin, nici in maneca.

Mi-ar placea sa fie un oras unde mananci din fantani de ciocolata, ca in Bruxelles. Unde toaletele publice sunt curate si nu iti inspira teama, paranoia sau ipohondrie. Unde a te plimba pe strada la 3 noaptea nu inseamna un mare act de curaj si a ajunge acasa intreg nu e ca si cand ai castiga la ruleta ruseasca. Unde sunt vitrine stralucitoare care te invita sa cumperi fara sa ai teama ca ti-ai dat banii de la intretinere pe un singur produs.

Inca nu e asa, dar poate cine stie, prind ziua in care o sa se schimbe asa cum imi doresc, pana sa ma umplu de riduri.

Reclame

Posted on august 5, 2010, in Viata in Bucuresti and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: