Decat bolnav, mai bine sanatos

owen-beard-DK8jXx1B-1c-unsplash

Cum nu am mai trecut pe aici de mult, am zis sa dau jos praful de pe blog cu ceva bun.

Anul asta a fost oricum plin, am schimbat orasul, lucru pe care am tot zis ca-l povestesc, dar ramane pe lista de facut.

O consecinta a mutarii, printre multe altele, a fost, probabil, ca fizic am mutat atat de multe lucruri, incat m-am resimtit si la ceva timp dupa. Asta vara prin iunie, a fost o combinatie nefericita de multe ore petrecute la birou, plus o miscare gresita in zona asta deja vulnerabila, rezultatul fiind o durere crunta de spate care m-a tinut undeva peste o luna la pat, cu nevoie de ajutor pentru cele mai mici lucruri. 

Cu lucrurile astea nu te joci, am aflat si eu dupa toate vizitele la medici si tratamentele care m-au transformat in mini-zombie pe toata durata.

Pentru ca lucrurile nu stateau bine, neurochirurgul m-a trimis la RMN cu cea mai serioasa si grava cerere de examinare, in speranta ca se vor respecta protocoalele si voi prinde loc mai curand. Prima chestie super interesanta descoperita a fost ca am sunat la cateva clinici private, una la care sunt si abonata, le-am spus problema mea si m-au anuntat ca trebuie sa ma prezint fizic la sediu pentru a discuta despre RMN. In crize de durere, discutiile sunt cea mai distractiva parte. Tu stai chircit de durere si altii o tot dau cu bla bla.

La recomandarea unui coleg patit, am ajuns la o ultima clinica, unde m-au programat fara probleme. Pentru un RMN gratuit, oferit prin asigurarea medicala pentru care cotizam de ani de zile, aveam de asteptat 3 luni.

Pentru 1000 de lei, am asteptat doar 10 zile. 

Cu ocazia primei mele vizite la examenul RMN, am descoperit ca am si o teama crunta de spatii inchise, iar amigdala cerebrala activata era gata sa dea comanda de distrugere a spatiului inconjurator.

Cu un pic de medicatie si inca o saptamana de asteptare, avem parte de succes, rezultatul la RMN anunta ca sunt la un fir de par de operatie, pe care insa o evit. Asta vine totusi cu nevoia de a schimba o gramada de lucruri in viata mea, printre care si simpla interdictie de a ridica sau cara greutati, exercitii fizice numai de un fel si alte minunatii. 

La sfatul domnisoarei dragute de la clinica, imi las totusi trimiterea de RMN pentru a fi inregistrata, in eventualitatea in care trec cele 3 luni estimate si poate mai am nevoie de o re-examinare, de data aceasta fara a mai plati.

La inceput de octombrie, primesc un telefon magic.

„Buna ziua, dsoara Popescu, va sun de la clinica, sunteti trecuta pe lista noastra de asteptare pentru un RMN coloana din iunie, abia acum am ajuns la trimiterea dvs. Va programam zilele urmatoare?”

In timp ce ma gandeam daca sa merg, cum sa-mi aranjez programul, vine si urmatoarea replica:

„Dar sa stiti ca v-a expirat trimiterea, oricum. Daca vreti sa va programam, va trebuie alta trimitere.”

In Tara lui Papura Voda, niste adevaruri raman constante si aplicabile pana in zilele noastre: decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos.

Posted on octombrie 28, 2019, in Zile bune si nebune. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: